Legea 10/2001 Primaria Bucuresti

Legea 10/2001 Primaria Bucuresti (PMB), sunteti o peroana indreptatita si detineti un dosar pe Legea 10/2001 la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB)?. Va ajuta sa urgentati stadiul dosarului dumneavoastra pe Legea 10/2001 aflat la Primaria Capitalei. Soltionam Dosarele in conformitate cu termenele stabilite prin Legea 10 din 2001, specializati in solutionarea dosarelor de despagubire retrocedari imobile si terenuri.

Specializat in Solutionarea Dosarelor pe Legea 10/2001 PMB

Oferim Gratuit Consultanta. Echipa noastră formată din profesioniști, juriști și avocați specialisti in Despagubiri Retrocedari Imobile, specializati in contestarea, solutionarea sau urgentarea Dosarelor de Despagubire pentru Restituirea Proprietatilor (Imobilelor/Terenurilor), Titlurilor de Despagubire (Titlu de Plata ANRP), Deciziilor ANRP (Decizie de invalidare ANRP sau validare partiala, Calcularea Conform Grilelor Notariale), Litigii (drepturi Litigioase), Drepturi Succesorale, Punctelor ANRP, Executare Silita ANRP, Dosare aflate in lucru la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Primarii de Sector sau din provincie, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD), precum și altor autorități competente în domeniul retrocedărilor. Specializat in Legea 10/2001; Legea 165/2013; Legea 18/1991; Legea 290/2023; Legea 164/2014 și alte legi privind fondurile funciare. Va reprezentam în fața instanțelor din București și provincie (Toata Romania).

Urgentam Dosare pe Legea 10/2001 de la Primaria Municipiului Bucuresti

  • Urgentam stadiul dosarului aflat in lucru pe Legea 10/2001 la Primaria Bucuresti;

Legea 10/2001 a permis persoanelor îndreptățite să solicite retrocedarea proprietăților statului care au fost confiscate în mod abuziv.

  • Urmarim termenele legale de solutionare a dosarelor de retrocedare de catre Primaria Bucuresti;

Guvernul a stabilit termene clare pentru rezolvarea notificărilor de retrocedare an imobilelor formulate în baza Legii 10/2001 prin adoptarea Legii nr. 165/2013.

  • Ne adresam în instantă daca entitatile investite de lege nu rezolva dosarele de retrocedare în termenele legale, respectiv 12, 24 sau 36 de luni;

Dacă entitățile învestite de lege nu rezolvă dosarele de retrocedare în termenele legale – 12, 24 sau 36 de luni, conform Legii 165/2013, moștenitorii sau titularii notificărilor se pot adresa în instanță.

În prezent, termenele legale menționate mai sus au expirat, există în continuare dosare care nu au fost soluționate de către autorități.

  • Ne adresam in instanta conform termenului de 6 luni de la expirare, chiar si dupa expirarea acestuia;

Dacă entitățile învestite de lege nu rezolvă dosarele de retrocedare în termenele legale – 12, 24 sau 36 de luni, conform Legii 165/2013, moștenitorii sau titularii notificărilor se pot adresa în instanță. Este important să subliniem că notificările în temeiul Legii 10/2001 trebuie depuse în termen de șase luni de la expirarea acestor termene.

Expirarea termenului de 6 luni a Notificarilor Legii 10/2001

În cazul în care titularii notificărilor nu se prezintă în instanță în termen de șase luni, nu mai au dreptul de a solicita instanței să „soluționeze pe fond” notificarea lor, adică să stabilească dacă există sau nu un drept de proprietate și să solicite restituirea în natura sau, după caz, măsuri reparatorii. Instanța rezolvă notificarea în locul autorității, folosind „soluționarea pe fond”.

Chiar dacă nu v-ați adresat instanței de judecată în termen de șase luni de la data expirării termenelor legale de soluționare a dosarelor de retrocedare, în continuare aveți dreptul de a vă adresa instanței și de a cere autorităților să rezolve dosarul.

Instanța de judecată poate doar să oblige autoritățile să rezolve notificările formulate în conformitate cu Legea 10/2001. Nu poate decide dacă dreptul de proprietate există sau dacă ar trebui să se aplice măsuri compensatorii.

Decizia instanței supreme este obligatorie pentru toate instanțele din Romania, așa cum a decis Înalta Curte de Casație și Justiție prin Decizia nr. 45 din 14 octombrie 2019.

Cum va putem ajuta cu privire la Despagubirile pe Legea 10/2001? Trimite un mesaj:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Politica de Confidentialitate și Conformitatea GDPR

Ultimele Actualizari cu Privire la PMB Legea 10 2001

Informatii cu privire la Platile ANRP

Ultimele Actualizari ANRP

Pe site-ul nostru sunt actualizate informatii periodic cu privire la Legislatia Retrocedarilor/Despagubirlor, Legea 10/2001, Legea 165/2013, Legea 18/1991, Legea 9/1998, Legea 290/2003 și alte legi privind fondurile funciare, precum si modul de aplicare ale acestora.

  • Status Plati ANRP 2024, Verificǎ link-ul:  Plati ANRP 2024 – ANRP Titluri de Plata 2024
  • ANRP Titluri de Plata Emise, ultima actualizare, pot fi consultate aici.
  • Lista dosarelor soluționate, ultima actualizare, poate fi consultată aici.
  • Stadiu Dosar ANRP – CNCI Stadiul de solutionare Legea 10, ultima actualizare, poate fi consulta aici.
  • Situatia Dosarelor inregistrate la ANRP, ultima actualizare, poate fi consultata aici.
  • Sedințele Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), pot fi consultate aici.
  • Modificare Legea 165 din 2013 si Legea 10 din 2001 Actualizata, pot fi consultate aici.

 

Cumpar Despagubiri ANRP

Pe site-ul nostru sunt prezentate informatii actualizate si valoroase

Grup Comunitate ANRP

Am creat un Grup de Facebook dedicat ANRP pentru a aduna o comunitate cât mai largă și unită. E un loc unde putem împărtăși idei, noutăți și soluții. Dacă ai întrebări sau experiențe de împărtășit, aici e locul potrivit. Ne dorim să fim un sprijin real pentru toți membrii și să facilităm discuții constructive. Intră în grup și contribuie la discuțiile noastre! Nu ezita să inviți și alte persoane interesate. Hai să construim împreună o comunitate activă și implicată. Poți găsi grupul dând click pe linkul de mai sus. Te așteptăm!

Grup Facebook ANRP Romania