Conditia executorului judecatoresc Despagubiri Legea 10 2001

Conditia executorului judecatoresc, in România, notificarea legată de imobile trebuie realizată prin executorul judecătoresc al judecătoriei locale, unde se află imobilul în cauză sau sediul persoanei juridice care deține imobilul. Articolul 22 alin. (3) din Legea nr. 10/2001 cere ca această notificare să fie efectuată astfel ca o măsură de siguranță pentru a confirma, fără îndoială, primirea notificării de către entitatea responsabilă. Nu există o pedeapsă drastică pentru nerespectarea acestei proceduri, ci mai degrabă este un mod de a asigura claritate și corectitudine pentru persoana interesată. Această condiție nu atrage nulitatea absolută, dar oferă certitudine în procesul legal.

Oferim Gratuit Consultanta. Avocat ANRP Despagubiri Retrocedari Imobile, specializat in contestarea, solutionarea sau urgentarea Dosarelor de Despagubire pentru Restituirea Proprietatilor (Imobilelor/Terenurilor), Titlurilor de Despagubire (Titlu de Plata ANRP), Deciziilor ANRP (Decizie de invalidare ANRP sau validare partiala, Calcularea Conform Grilelor Notariale), Litigii (drepturi Litigioase), Drepturi Succesorale, Punctelor ANRP, Executare Silita ANRP, Dosare aflate in lucru la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Primarii de Sector sau din provincie, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD), precum și altor autorități competente în domeniul retrocedărilor. Specializat in Legea 10/2001; Legea 165/2013; Legea 18/1991; Legea 290/2023; Legea 164/2014 și alte legi privind fondurile funciare. Va reprezentam în fața instanțelor din București și provincie (Toata Romania).

Legea prevede faptul că notificarea trebuia comunicată prin intermediul executorului judecătoresc de pe lângă judecătoria în a cărei circumscripție teritoriala se află imobilul solicitat sau în a cărei circumscripție își are sediul persoana juridică deținătoare a imobilului.

Cerinte impuse de prevederile art. 22 alin. (3) din Legea nr. 10/2001

Cu toate acestea, cerința impusă de prevederile art. 22 alin. (3) din Legea nr. 10/2001, privind comunicarea notificării prin intermediul unui executor judecătoresc, este edictată exclusiv în favoarea persoanei interesate, ca o măsură de siguranță de natură să ateste în afara oricărui dubiu faptul formulării și transmiterii notificării către entitatea învestită cu soluționarea acesteia.

O astfel de obligație, de înregistrare și transmitere a notificării prin intermediul executorului judecătoresc, nu este însă prevăzută de legiuitor sub sancțiunea nulității absolute, ci ca măsură de siguranță în favoarea persoanei interesate.

Ca urmare a depunerii de către o persoană a unei notificări direct la registratura entității învestite cu soluționarea acesteia, nu pune în discuție inexistența notificării, ci o obligă să procedeze la soluționarea acesteia, în condițiile impuse de legea de reparație, întrucât dispozițiile art. 22 din Legea nr. 10/2001, sancționează cu pierderea dreptului de a solicita acordarea de măsuri reparatorii numai neformularea în termen a notificării, nu și omisiunea înaintării acesteia prin intermediul executorului judecătoresc către entitatea învestită cu soluționarea acesteia.

În acest sens s-a pronunțat și Înalta Curte de Casație și Justiție în jurisprudența sa, cu titlu exemplificativ fiind Decizia nr. 1504/19.02.2007 pronunțată în Dosarul nr. 7872/3/2005 și Decizia nr. 2262/17.04.2013.

Cum va putem ajuta? Trimite un mesaj:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Politica de Confidentialitate și Conformitatea GDPR

Echipa noastră e formată din avocați, majoritatea specializați în Legea 10/2001, Legea 165/2013, Legea 18/1991, Legea 9/1998, Legea 290/2003 și alte legi privind fondurile funciare. OFERIM GRATUIT CONSULTANȚĂ! AVEM RĂSPUNSUL LA TOATE ÎNTREBĂRILE DUMNEAVOASTRĂ!

Ultimele Actualizari cu privire la ANRP

Pe site-ul nostru sunt actualizate informatii periodic cu privire la Legislatia Retrocedarilor/Despagubirlor, Legea 10/2001, Legea 165/2013, Legea 18/1991, Legea 9/1998, Legea 290/2003 și alte legi privind fondurile funciare, precum si modul de aplicare ale acestora.

  • Status Plati ANRP 2024, Verificǎ link-ul:  Plati ANRP 2024 – ANRP Titluri de Plata 2024
  • ANRP Titluri de Plata Emise, ultima actualizare, pot fi consultate aici.
  • Lista dosarelor soluționate, ultima actualizare, poate fi consultată aici.
  • Stadiu Dosar ANRP – CNCI Stadiul de solutionare Legea 10, ultima actualizare, poate fi consulta aici.
  • Situatia Dosarelor inregistrate la ANRP, ultima actualizare, poate fi consultata aici.
  • Ședințele Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), pot fi consultate aici.
  • Modificare Legea 165 din 2013 si Legea 10 din 2001 Actualizata, pot fi consultate aici.

Articole de interses cu privire la Despagubiri ANRP

Cumpar Despagubiri ANRP

Informatii cu privire la Platile ANRP

Pe site-ul nostru sunt prezentate informatii actualizate si valoroase

Grup Comunitate ANRP

Am creat un Grup de Facebook dedicat ANRP pentru a aduna o comunitate cât mai largă și unită. E un loc unde putem împărtăși idei, noutăți și soluții. Dacă ai întrebări sau experiențe de împărtășit, aici e locul potrivit. Ne dorim să fim un sprijin real pentru toți membrii și să facilităm discuții constructive. Intră în grup și contribuie la discuțiile noastre! Nu ezita să inviți și alte persoane interesate. Hai să construim împreună o comunitate activă și implicată. Poți găsi grupul dând click pe linkul de mai sus. Te așteptăm!

Grup Facebook ANRP Romania