Depunerea in Termen a Notificarii ANRP Legea 10/2001 – PMB

Depunerea in Termen a Notificarii ANRP in conformitate cu Legea 10/2001 – PMB, CNCI, conform Legii nr. 10/2001, persoanele care aveau dreptul să ceară restituirea proprietăților confiscate trebuiau să notifice autoritățile competente în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii. Cu toate acestea, Ordonanțele de urgență ale Guvernului nr. 109/2001 și nr. 145/2001 au prelungit, succesiv termenul cu încă 6 luni de fiecare dată.

Oferim Gratuit Consultanta. Echipa noastră formată din profesioniști, juriști și avocați specialisti in Despagubiri Retrocedari Imobile, specializati in contestarea, solutionarea sau urgentarea Dosarelor de Despagubire pentru Restituirea Proprietatilor (Imobilelor/Terenurilor), Titlurilor de Despagubire (Titlu de Plata ANRP), Deciziilor ANRP (Decizie de invalidare ANRP sau validare partiala, Calcularea Conform Grilelor Notariale), Litigii (drepturi Litigioase), Drepturi Succesorale, Punctelor ANRP, Executare Silita ANRP, Dosare aflate in lucru la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Primarii de Sector sau din provincie, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD), precum și altor autorități competente în domeniul retrocedărilor. Specializat in Legea 10/2001; Legea 165/2013; Legea 18/1991; Legea 290/2023; Legea 164/2014 și alte legi privind fondurile funciare. Va reprezentam în fața instanțelor din București și provincie (Toata Romania).

Termen depunere notificari Legea 10/2001

Depunerea în termen a notificării Legea nr. 10/2001 prevede faptul că persoana îndreptățită avea obligația de a notifica în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii persoana juridică deținătoare, solicitând restituirea în natură a imobilului. Termenul de 6 luni a fost prelungit cu 6 luni, succesiv prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2001 și prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 145/2001.

Pe cale de consecință, termenul limită pentru depunerea notificărilor privind acordarea de măsuri reparatorii pentru imobilele preluate abuziv a fost data de 14.02.2002, iar persoanele care nu au depus această notificare în termen au pierdut dreptul la despăgubiri în baza Legii nr. 10/2001 și a Legii nr. 165/2013.

De cele mai multe ori unitatea deținătoare este primăria în raza căreia se află imobilul, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (A.V.A.S.) sau alte autorități sau instituții publice.

În cazul în care sunt solicitate mai multe imobile, se va face câte o notificare pentru fiecare imobil.

De cotele moștenitorilor legali sau testamentari care nu au urmat procedura prealabilă a înregistrării notificării în termenul legal profită ceilalți moștenitori ai persoanei îndreptățite care au depus în termen cererea de restituire.

În situația în care anumite imobile-terenuri libere situate în intravilan sunt solicitate de doua persoane îndreptățite dintre care unul este fostul proprietar, căruia i s-a preluat terenul prin măsurile abuzive aplicate în perioada ulterioară datei de 6 martie 1945, și cel de-al doilea, persoana căreia i s-a atribuit teren din cel preluat de la fostul proprietar, iar ulterior acest teren a fost preluat prin măsurile abuzive arătate anterior, se va restitui în natură terenul celui dintâi proprietar, iar cei care au fost împroprietăriți cu asemenea terenuri vor beneficia de celelalte măsuri reparatorii în echivalent, în condițiile legii.

Va putem ajuta cu Depunerea în termen a notificării Legii 10/2001 – Trimite un mesaj:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Politica de Confidentialitate și Conformitatea GDPR

Echipa noastră e formată din avocați, majoritatea specializați în Legea 10/2001, Legea 165/2013, Legea 18/1991, Legea 9/1998, Legea 290/2003 și alte legi privind fondurile funciare. OFERIM GRATUIT CONSULTANȚĂ! DEȚINEM RĂSPUNSUL LA TOATE ÎNTREBĂRILE DUMNEAVOASTRĂ!

Obtine informatii cu privire la Despagubiri in baza Legii nr.10/2001 si Legii nr.165/2013

Cumpar Despagubiri ANRP

Ultimele Actualizari cu privire la ANRP

Pe site-ul nostru sunt actualizate informatii periodic cu privire la Legislatia Retrocedarilor/Despagubirlor, Legea 10/2001, Legea 165/2013, Legea 18/1991, Legea 9/1998, Legea 290/2003 și alte legi privind fondurile funciare, precum si modul de aplicare ale acestora.

  • Status Plati ANRP 2024, Verificǎ link-ul:  Plati ANRP 2024 – ANRP Titluri de Plata 2024
  • ANRP Titluri de Plata Emise, ultima actualizare, pot fi consultate aici.
  • Lista dosarelor soluționate, ultima actualizare, poate fi consultată aici.
  • Stadiu Dosar ANRP – CNCI Stadiul de solutionare Legea 10, ultima actualizare, poate fi consulta aici.
  • Situatia Dosarelor inregistrate la ANRP, ultima actualizare, poate fi consultata aici.
  • Ședințele Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), pot fi consultate aici.
  • Modificare Legea 165 din 2013 si Legea 10 din 2001 Actualizata, pot fi consultate aici.

Informatii cu privire la Platile ANRP

Pe site-ul nostru sunt prezentate informatii actualizate si valoroase

Grup Comunitate ANRP

Am creat un Grup de Facebook dedicat ANRP pentru a aduna o comunitate cât mai largă și unită. E un loc unde putem împărtăși idei, noutăți și soluții. Dacă ai întrebări sau experiențe de împărtășit, aici e locul potrivit. Ne dorim să fim un sprijin real pentru toți membrii și să facilităm discuții constructive. Intră în grup și contribuie la discuțiile noastre! Nu ezita să inviți și alte persoane interesate. Hai să construim împreună o comunitate activă și implicată. Poți găsi grupul dând click pe linkul de mai sus. Te așteptăm!

Grup Facebook ANRP Romania